Rock

Rock

Museum

Spouwmuurisolatie in het Rockmuseum

De term spouwmuurisolatie komt vaak voorbij, veelal in de winter. Maar waarom is dat eigenlijk, betekend dit dan dat het alleen in de winter effect heeft? Of houdt dit in dat het in de winter voordeliger is? Moet ik het pas laten uitvoeren in de winter? Waarom hoor je er in de zomer niet heel veel over?

 

Zoals vaak wordt beweerd is isolatie seizoensgebonden, in de praktijk blijkt dit vaak heel erg mee te vallen. Het is wel zo dat je er in de winter misschien wat meer van merkt, daarom adverteren de meeste aanbieders ook vlak voordat het desbetreffende seizoen begint. Want dat isolatie je warmte binnenhoudt, is vooral heel erg fijn in de winter. Maar wat doet het in de zomer dan, want dat is het al heet buiten dus dan wil je juist niet dat de warmte binnenshuis blijft. Dit werkt dan juist omgekeerd. Isolatie heeft natuurlijk een werking die twee kanten op gaat, niet alleen naar binnen. Dus als het buiten warm is, zorgt de spouwmuurisolatie er ook voor dat deze warmte buiten blijft en niet door de muur naar binnen komt. Op deze manier blijft het binnen dus lekker koel wat er ook voor zorgt dat de airco een stuk minder hard aanhoeft of zelfs helemaal niet. Dit scheelt ook weer een hoop gedoe en gesjouw met ventilatoren.

 

Spouwmuurisolatie zorgt er dus voor dat je in de winter alle warmte lekker binnen houdt en dat alle kou buiten blijft, maar isolatie biedt geen uitsluitsel voor de zomer. Want is de zomer kan het heel erg warm zijn buiten dat je eigenlijk even wilt afkoelen. Als je dan isolatie hebt kan dit gewoon binnen, want de warmte blijft door de isolatie buiten waardoor het binnen lekker koel blijft. Zo zorg je er dus voor dat het alle vier de seizoenen aangenaam is in uw woning. Wil je ook spouwmuurisolatie voor je eigen huis? Klik dan hier voor meer informatie!